Først i Norge: Godjent IPS ved første måling

IPS-tiltak i FACT Gamle Oslo ble godkjent ved første evaluering av modelltrofast

Jobbspesialist Kine Therese Falch-Lillevold og FACT Gamle Oslo har god grunn til å være stolt av at IPS-tiltaket ble godkjent i første forsøk. Dette som det første tiltaket i Norge. Andre tiltak er godkjent, men det var ikke ved første forsøk.

IPS - Individual Placement & Support (Individuell jobbstøtte) er en del av FACT-modellen. I en lengre periode har FACT Gamle Oslo vært uten jobbspesialist. Først på sensommeren i fjor var den på plass igjen takket være enhetsleder for Senter for aktivisering og kvalifisering (SAK) Vigdis Tvedt. Vi er som kjent opptatt av å være modelltro i FACT Gamle Oslo og når vi fikk tilbud om å måles på hvor godt vi var i gang med IPS svarte vi selvfølgelig ja på dette. Målingen ble foretatt før julen 2016.

Vi ville bruke dette som et verktøy på hva vi skulle forbedre til neste år (2017). Litt overraskende er det at tiltaket ble godkjent ved første forsøk, og ekstra moro er det at vi er det første tiltaket som er godkjent ved første måling. Mer om IPS kan du blant annet lese her: https://napha.no/content/20131/Individuell-jobbstotte-IPS.

Artikkel på NAPHA om vår satsing her: Oppsøkende team IPS-godkjent på kort tid.